Toch gelukt om een nieuwe huis te kopen

nieuw-huis-kopen

Mijn vriendin en ik zijn wat dat betreft echt een team. Dat is mij vrij duidelijk geworden in de koop van ons nieuwe huis. We zijn twee jaar samen en hebben elkaar waarschijnlijk echt leren kennen in de periode dat we dit huis kochten. Want de huizenmarkt is nou eenmaal niet geweldig en we moesten elkaar zo nu en dan echt opbeuren, om überhaupt zin te hebben om door te gaan met het koopproces. De ene teleurstelling, na de ander. Desalniettemin wisten wij een huis te bemachtigen en konden we de hypotheek rondkrijgen. Daar hadden wij goed advies over gekregen bij de Hypotheker Almelo

Advies van de hypotheekadviseur

Ik vind het overigens een wonder dat we dit huis bemachtigden. Het is namelijk een behoorlijk ruim huis, de indeling is echt ideaal. Helemaal voor een gezin en daar zitten mijn vriendin en ik natuurlijk aan te denken. De buurt is kindvriendelijk en we hebben wel drie slaapkamers (dan reken ik de zolder niet mee). In eerste in instantie had ik overigens niet het idee dat we zo’n huis konden kopen. Daarom is het goed om een hypotheekadviseur in de armen te nemen. Deze bracht onze financiële situatie in de kaart en scherpte een duidelijk beeld over wat we konden. Dan nog was het moeilijk op de huizenmarkt, bijna alles werd overboden. Dit huis hebben we ook moeten overbieden en natuurlijk wil je dat niet, maar we willen het huis zo graag. Dus namen we de ‘gok’, want er moest nog wel het één en ander gebeuren aan het huis. De tuin moest bijvoorbeeld helemaal op de kop.

Een nieuwe schutting in de tuin

Ik heb totaal geen groene vingers, dus het werken aan de tuin had niet mijn voorkeur. Gelukkig heb ik een aantal familieleden die dat wel leuk werk vinden. Kwam dat even handig voor mij uit! We konden daardoor makkelijk de hele tuin verbouwen. Nieuw terras, nieuwe planten en zelfs een compleet nieuwe schutting. Het ziet er allemaal super uit en we wonen er nu heel prettig. Toch maar goed dat we de ‘gok’ hebben genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *