Wat moet je weten als je een katana wil kopen?

katana

De term katana zegt je misschien niet meteen iets. Zeker wanneer je niet bekend bent met de wereld van zwaarden, is dit heel logisch. In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over het aankopen van een katana of andere zwaarden en de regelgeving rond het bezit en transporteren van een katana.

Wat is een katana?

Zoals hierboven al werd gezegd, is een katana een zwaard. Meer bepaald is het het Japanse woord voor lang zwaard. Een katana werd voor het eerst gebruikt als vechtwapen van de samoerai. Vandaag de dag wordt het voornamelijk gebruikt als object tijdens verschillende ceremonies of als kunstobject. Het proces om een katana te maken, is er een van lange duur omdat alles met de hand wordt gemaakt.

Welke katana’s zijn er?

Wanneer je interesse hebt in een katana zwaard, zijn er verschillende mogelijkheden.

Zo heb je de Tameshigiri die voornamelijk wordt gebruikt om zwaardslagen op te oefenen. Een Sanmai zwaard is een van de duurste katana zwaarden omdat ze volledig met de hand gesmeed en gevouwen zijn. Wanneer je op zoek bent naar een katana zwaard om te kopen, vind je heel wat verschillende zwaarden terug op samurai-katana-shop.nl. Neem daar dus zeker een kijkje om ook je kennis te verbreden.

Hoe zit het met de regelgeving?

Een katana kopen is logischerwijs pas legaal wanneer je meerderjarig bent. Je hoeft hier geen aanvraag tot vergunning voor te doen. Belangrijk om te weten is dat je het niet zomaar in het openbaar mag dragen. Wanneer je je op publieke plaatsen verplaatst, is het verplicht om je zwaard verpakt te transporteren. Wil je daarnaast trainen of wedstrijden doen met je zwaard, dan moet je schriftelijke toestemming krijgen van de lokale politie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *