Wanneer moet je supplementen nemen?

supplementen

Het nemen van supplementen is niet voor iedereen interessant. Een teveel aan supplementen of vitaminen kan op lange termijn zelfs nefast zijn voor je gezondheid. In dit artikel wordt uitgelegd in welke situaties het nemen van supplementen voordelig kan zijn.

Op aanraden van je huisarts

Wanneer je bij je huisarts een bloedonderzoek laat doen, kan hij of zij zien of je bepaalde tekorten hebt. Dit kan onder meer een gevolg zijn van een onevenwichtig voedingspatroon. De dokter kan dan aanraden om bepaalde supplementen of vitaminen bij te nemen om dat tekort te compenseren. Een langdurig tekort kan namelijk leiden tot vermoeidheid, gebrek aan concentratie en slapeloosheid. Als je deze symptomen ervaart, kan je best contact opnemen met je huisarts voor een bloedonderzoek.

Als je een specifiek sportdoel hebt

Een andere situatie waarin je supplementen zou kunnen gebruiken, is wanneer je aan het sporten bent en naar een specifiek doel aan het werken bent. Bij supplementen specialist kan je voor verschillende doeleinden supplementen vinden. Zo vind je er bijvoorbeeld creatine. Dat is een supplement dat kan ingenomen worden om je uithoudingsvermogen te versterken. Het bevat namelijk bestanddelen die de spiergroei en prestaties bevorderen. Daarnaast kan je er ook verschillende producten terugvinden die vol proteïnen zitten. Deze kunnen onder meer gebruikt worden indien je wil afvallen.

Enkele tips voor het nemen van supplementen

Zoals hierboven al is vermeld, is een teveel aan supplementen of vitaminen ook niet gezond. Wanneer je dokter aanraadt om vitaminen bij te nemen, neem je best ook enkel die vitaminen. Multivitaminen zijn niet altijd de beste keuze. Daarnaast kan je supplementen best tijdens het eten innemen omdat er in eten stoffen zoals vet zitten die ervoor zorgen dat de supplementen beter worden opgenomen door je lichaam.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *