Waarom krachttraining goed is voor vrouwen

krachttraining-voor-vrouw

Krachttraining wordt steeds populairder, ook onder vrouwen. Steeds meer mensen beginnen de gezondheidsvoordelen te zien van krachttraining. Onder mannen was krachttraining al langer populair. Vrouwen waren vaak wat terughoudender en bang om te gespierd te worden of er mannelijk uit te gaan zien. Toch is ook voor vrouwen krachttraining interessant. We bekijken waarom.

Andere oefeningen

Vrouwen hebben een ander programma nodig dan mannen. Het lichaam van een vrouw zit anders in elkaar en vaak hebben vrouwen andere fitnessdoelen dan mannen. Daarom kun je het beste krachttraining voor vrouwen doen. Vrouwen trainen het liefste hun billen, buik en benen, terwijl mannen zich meer focussen op hun armspieren en schouders. Door aan krachttraining te doen krijg je als vrouw een strakker lichaam. Als je meer spiermassa hebt, verbrand je ook sneller vet. Daarnaast is krachttraining ook goed voor je hart, je uithoudingsvermogen en word je er fitter van. 

Buikspieroefeningen 

Een van de belangrijkste onderdelen van een krachttraining voor vrouwen is het trainen van de buik. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op je rug op een mat te gaan liggen met je benen gestrekt omhoog. Laat vervolgens je benen gestrekt naar de grond zakken, maar houd ze in de lucht. Breng ze daarna weer omhoog en herhaal dit een aantal keer. 

Gebruik de juiste techniek

Bij krachttraining is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt. Je voorkomt zo het risico op een blessure. Daarnaast heeft je training meer effect als je de juiste techniek gebruikt. Het is belangrijk om gelijk met de juiste techniek te beginnen. Moet je deze later corrigeren dan is dat een stuk moeilijker. Door een slechte techniek kun je ook een blessure krijgen waar je je hele leven last van kan blijven houden. Daarom is het het beste om een speciale krachttraining voor vrouwen te volgen bij een erkende sportschool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *