Hoe blijf ik sporten?

sportschool

Je kent het vast wel, je hebt ergens een fitness abonnement afgesloten en je gaat er niet meer heen. Hoezo gebeurt dit nou zo vaak? Dit heeft te maken met gebrek aan motivatie en wilskracht. Het is belangrijk om gemotiveerd te zijn voor iets. Als je niet gemotiveerd ben voor iets dan zul je merken dat je het helemaal niet leuk gaat vinden. In dit artikel ga ik je vertellen over hoe jij gemotiveerd kan zijn en hoe je kan blijven sporten. Sporten is heel belangrijk. Het zorgt voor een betere conditie en een goede weerstand. Een goede weerstand heb je nodig om minder snel ziek te worden. 

Motivatie 

Motivatie is het allerbelangrijkste wat je nodig hebt bij het sporten. Ben je niet gemotiveerd? Dan heeft het weinig zin om te gaan sporten. Je kan motivatie krijgen door doelen te stellen. Als je een bepaald doel in het vizier hebt dan weet je waar je het voor doet. Als je een doel wilt behalen dan komt de motivatie langzaam in je naar boven. Je kan ook motivatie krijgen door een coach. Ik werd heel goed begeleid door de personal trainer in delft. Ze motiveren je op de juiste manier en ze weten goed de lat net steeds hoger te leggen. 

Sportbuddy 

Alleen sporten kan natuurlijk best saai zijn. Gelukkig heb ik een sport buddy leren kennen bij de personal trainer delft. Je merkt dat je blijft sporten omdat je buddy ook gaat sporten. Zo kan je elkaar motiveren en blijven jullie samen fit. Wat ook heel fijn is dat we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Als we ergens niet uitkomen dan kunnen we het gewoon aan elkaar vragen. Wat ook leuk om te doen is om met je familieleden een dagje te sporten. Dit kan je perfect doen voor de jaarlijkse familiedag. 

Doelen stellen 

Ik heb het al eens eerder verteld maar je moet doelen gaan stellen. Het stellen van doelen heeft mij echt enorm geholpen met mijn motivatie. Vroeger was ik heel lui en laks. Doordat ik mijn doel had gesteld om 10 kilo af te vallen was ik heel gemotiveerd. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *